Verkkokaupasta yli 59 € ostokset ilman toimituskuluja.

Tarinamme

Aamuisa Oy on vuonna 2020 perustettu laihialainen perheyritys. Henkilöt yrityksen takana ovat Sari Ruotsalainen ja Sami Niemi.

Aloitimme mehiläistenhoidon harrastuksena, joka kasvoi nopeasti sivutoimeentuloksi. Lopulta päätimme perustaa yrityksen edistääksemme omien tuotteiden kehittämistä ja myyntiä. Kiinnostus luontoa ja luonnonantimien hyödyntämistä kohtaan sai Sarin kouluttautumaan diplomifytoterapeutiksi. 

Näin tarinamme on saanut alkunsa. Jos haluat tietää lisää meistä ja arvoistamme, jatka lukemista. Voit olla osana tarinaamme kulkemalla mukanamme. Löydät tuotteemme verkkokaupasta sekä jälleenmyyjien kautta. Somen kautta saat tietoa tuoteuutuuksista sekä myyntitapahtumista, joissa voit meidät nähdä.

 

Sari

Olen Sari Ruotsalainen, Aamuisan toimitusjohtaja. Tehtäviini kuuluu erityisesti yrityksen talousasiat, ostot, tuotekehitys sekä tuotteiden graafinen ilme. Kesäisin mehiläisten hoito on aikaa vievin työ.  

Koulutukseltani olen kauppatieteen maisteri. Olen toiminut aiemimmin tietotekniikan  alalla tietokantaohjelmoijana ja liiketoiminta-analytiikan parissa. Työ tietotekniikan parissa ei enää antanut minulle positiivista  fiilistä, joten jättäydyin  alalta pois – enkä ole valintaani  jälkeenpäin katunut. Työ oman yrityksen parissa on äärettömän mielenkiintoista.

Mielenkiintoni kohteina on aina olleet vanhat perinteiset lääkekasvit ja niiden parantavat vaikutukset. Lähdin siis opiskekelemaan kasvilääkintää ja valmistuinkin diplomifytoterautiksi vuonna 2020. Ensimmäiset kehäkukkani olen kasvattanut jo pienenä tyttönä kasvimaalle isän opastamana.  Suosikkilääkekasvini ovat kehäkukka ja siankärsämö niiden monipuolisten käyttötarkoituksiensa vuoksi.

Sami

Olen Sami Niemi, Aamuisan toinen omistaja ja johtokunnan jäsen. Tehtäviini kuuluu tuotantoprosessien suunnittelu sekä laitteiston ja kaluston ylläpito. Myös myyntitehtävät ovat pääosin vastuualuettani. Minut voikin usein tavata lähialueiden myyntitapahtumissa. Kesäisin kierrämme Sarin kanssa yhdessä mehiläistarhojamme.

Koulutukseltani olen AMK Insinööri. Olen myös opiskellut yliopistolla tuotantotaloutta DI-opintojen sivuaineena. Työuraani olen tehnyt elektroniikkateollisuudessa alkaen elektroniikan valmistustehtävistä päätyen ohjelmistosuunnittelun kautta nykyiseen tehtävääni tuotekehityksen laatupäälliköksi.

Mehiläistenhoito on tuonut luonnon lähemmäksi ja nykyään olenkin eritavalla kiinnostunut mm. eri kasvien kukinta-ajoista. Oman yrityksen monipuoliset tehtävät puolestaan antavat laajempaa ymmärrystä yritystoiminnan osa-alueista. Molemmat mukavaa vastapainoa toimistotyölle.

Yrityksemme arvot

Kaikki tekemämme ja kokemamme luo pohjan yrityksemme tekemiselle ja arvoille. Aamuisan tärkeimmät arvot ovat luonnollisuus, kestävä kehitys sekä eettisyys. Pohjaamme kaiken tekemisemme näihin arvoihin ja näin asiakkaamme voivat olla varmoja että tuotteidemme ostaminen on oikea vaihtoehto nyt ja tulevaisuudessa.

Luonnollisuus

Tarinamme alkaa luonnosta ja tuotteemme pohjautuvat luonnosta saataviin raaka-aineisiin. Luonto näkyy vahvasti tekemisessämme esimerkiksi omassa hunajan alkutuotannossa, joka sai alkunsa mehiläistenhoitoharrastuksesta. Luonnon monimuotoisuuden tukeminen varmistaa laadukkaiden luonnon raaka-aineiden saatavuuden myös tulevaisuudessa.

Pelto ja taivas
Peitelty hunajakennosto

Eettisyys

Suosimme tuotteissamme kotimaisia raaka-aineita aina kun se on vain mahdollista. Meille on tärkeää että tuotantoympäristö ja työskentelyolosuhteet ovat kunnossa, ja että työstä maksetaan tekijöille asianmukainen korvaus. Tästä syystä teemme ulkoimaiset hankinnat mieluiten eurooppalaisilta hyvämaineisilta yrityksiltä, joilla on tuotannosta asianmukaiset luvat ja sertifikaatit. Samalla varmistamme ostamiemme tuotteiden laadun.

Kestävä kehitys

Laitteiden ja kaluston valinnassa huomioimme pitkäikäisyyden ja uudelleenkäytettävyyden. Suosimme myös kierrätystä. Suurin osa työtilojemme kalusteista onkin ostettu käytettyinä.

Pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan jätteiden syntymisen ja lajittelemme ja kierrätämme kaiken asianmukaisesti.

Tuotepakkauksissa pyrimme käyttämään pakkausmateriaaleja, joiden valmistus on mahdollisimman ekologista ja jotka ovat kierrätettäviä. Seuraamme myös jatkuvasti pakkausalan kehitystä.

Puolukka ja hunaja Sarin kädessä