Verkkokaupasta yli 59 € ostokset ilman toimituskuluja.

Aamuisa

Propolisuute

9,90 

Aamuisa propolisuute kätevässä tippapullossa esimerkiksi kurkkukivun lievittämiseen ja hyttysenpuremien hoitamiseen.

Varastossa

Kuvaus

Aamuisa-propolisuute on ravintolisä yskän ja kurkkukivun lievitykseen sekä pienten haavojen hoitamiseen.

Pienten haavojen ja nirhaumien hoitoon propolistippoja voi käyttää suoraan pullosta tippoina, vanuun tai vanupuikkoon imeytettynä. Voit kokeilla propolistippoja myös aftojen ja suun limakalvojen ongelmien hoitoon.

Kurkkukivun tai yskän lievitykseen propolisuute on helpointa nauttia hunajan kera. Annostele hunajalusikalliseen muutama tippa propolista. Anna hunaja-propolis -seoksen valua hitaasti nieluun.

Mehiläiset valmistavat propoliksen keräämällä kasvien silmuista kasvien hyvinvoinnille tärkeitä ainesosia. Mehiläispesän sisällä mehiläiset käyttävät propolista desinfiointiin, ja mehiläisvahaan sekoittuneena pesän reikien tilkitsemiseen. Aamuisa-propolisuute on valmistettu uuttamalla pesistä kerätty propolis. Näin siitä saadaan helppokäyttöinen tippoina käytettävä tuote.

Annostus: 5-15 tippaa/vrk veden kanssa.

Ohjeen mukaista annostusta ei saa ylittää. Säilyy huoneenlämmössä. Ei lasten ulottuville. Ravintolisän käyttö ei korvaa monipuolista ruokavaliota.

Ainesosat: etanoli (60 til-%), vesi, propolis (10 %).

Sisältö 20 ml.

Valmistettu Suomessa.

Propolis

Propolis on mehiläisten keräämä antibakteerinen kittivaha, jota mehiläiset käyttävät pesänsä paikkaamiseen, suojaamiseen ja desinfiointiin. Propoliksen keräämisessä mehiläiset käyttävät erityisiä propoliskerääjärauhasia, jotka sijaitsevat niiden tuntosarvien juuressa. Propolis koostuu vahoista, hartseista ja kumimaisista aineista, joita mehiläiset keräävät puiden silmuista, havupuista ja muista kasveista.

Eri alueilla kerätty propolis on peräisin erilaisista kasveista, minkä vuoksi propoliksen väri ja kemiallinen koostumus vaihtelee alueittain. Tästä riippumatta eri alueiden propoliksella on kuitenkin samoja hyviä ominaisuuksia. Propoliksen koostumus vaihtelee myös maantieteellisesti, sillä eri alueilla kasvaa erilaisia kasveja. Suomessa propolis on yleensä väriltään punertavan ruskeaa ja se tuoksuu voimakkaasti hartsille ja metsälle.

Sana ”propolis” tulee kreikan sanoista ”pro” (ennen, edessä) ja ”polis” (kaupunki). Sana kuvaa hyvin miten tärkeässä roolissa propolis on mehiläisyhdyskunnan hyvinvoinnin edistäjänä ja suojelijana. Propolis on suosittu ravintolisä. Propoliksen kerrotaan sisältävän yli 300 aktiivista yhdistettä, kuten flavonoideja, fenolisia yhdisteitä, mineraaleja ja vitamiineja. Nämä yhdisteet antavat propolikselle sen antioksidanttiset ja anti-inflammatoriset ominaisuudet, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta ja tulehduksilta. Propolista käytetään usein flunssan, vilustumisen ja ylempien hengitystieinfektioiden hoidossa. Sitä käytetään myös apuna haavojen, ientulehduksen, aftojen ja suun haavaumien hoidossa. Antibakteerisen desinfioivan koostumuksensa ansiosta propolista on käytetty maailmalla erilaisissa lääkinnällisissä ja kosmeettisissa tuotteissa jo satoja vuosia.

Propoliksen kerääminen mehiläispesästä on työlästä ja vaatii mehiläishoitajilta erityistä huolellisuutta. Mehiläishoitajat keräävät propolista pesien tarkastuksen yhteydessä. Propolis irrotetaan pesän seinä-mistä ja puisista kehälistoista varovasti esimerkiksi propoliskammalla tai kaavintyökalulla. Propoliksen kerääminen ei saa kuitenkaan häiritä mehiläisten pesätoimintaa tai vahingoittaa pesiä. Kerätty propolis puhdistetaan ja kuivataan ennen sen käyttöä. Propolis voidaan käyttää sellaisenaan tai sitä voidaan käyttää propolis uutteen valmistukseen. Propolis on kuitenkin melko harvinaista ja kallis luonnonaine, mikä tekee sen käytöstä laajamittaisesti teollisuudessa haastavaa. Kaiken kaikkiaan propoliksen kerääminen on tärkeä osa mehiläishoitoa ja antaa mahdollisuuden hyödyntää tämän arvokkaan luonnonaineen hyödyllisiä ominaisuuksia.

Propolis uute

Propolis uute on valmistettu uuttamalla mehiläispesästä kerätty mehiläisvahapohjainen propolis etanoliin. Propolisuute on toiselta nimeltä propolis tippa. Propolisuute sisältää runsaasti flavonoideja, jotka ovat luonnollisia yhdisteitä, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Flavonoidit auttavat suojaamaan soluja vaurioilta ja ehkäisemään tulehduksia. Propolisuutetta voidaan käyttää haavojen, hyönteisten pistojen ja iho-ongelmien hoitamisessa. Sitä käytetään myös flunssan oireiden ja kurkkukivun lievitykseen sekä huuliherpeksen, aftojen ja ien-vaivojen hoitamisessa. Kaiken kaikkiaan propolisuutteella on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, ja sitä voidaan käyttää monissa eri yhteyksissä.

Propolisuutetta voidaan käyttää sisäisesti ja ulkoisesti. Pienten haavojen ja hyönteistenpistojen hoidossa propolisuutetta voidaan käyttää sellaisenaan suoraan hoidettavaan kohtaan annostelemalla. Sisäisesti käytettäessä propolis lisätään yleensä johonkin ruokaan tai juomaan. Propolistipat voidaan ottaa esimerkiksi veden kanssa. Kätevin tapa propoliksen käyttöön flunssan ja kurkkukivun lievityksessä on annostella muutama tippa propolisuutetta lusikalliseen hunajaa. Näin saadaan myös hunajan luontaiset hyvät ominaisuudet hyödynnettyä. Propolistippoja sisältävä hunaja nautitaan hitaasti, jolloin se pääsee kaikessa rauhassa vaikuttamaan nielun alueelle.

Lisätiedot

Paino 0,060 kg (kilogramma)
Mitat 3 × 3 × 7,8 cm (senttimetri)
Valmistaja

Aamuisa

Sisältö

20 ml