Verkkokaupasta yli 59 € ostokset ilman toimituskuluja.

Hunaja

Hunajatuotteemme on valmistettu omista mehiläispesistämme kerätystä hunajasta. Valmistamalla tuottemme alusta loppuun itse, voimme olla varmoja että tuotteidemme laatu on kohdallaan. Tältä osastolta löydät kunniakirjoin palkitut pehmeät hunajamme, sekä pehmeään hunajaan pohjautuvat maustetut hunajavalmisteet. Lue lisää hunajasta.

Hunaja

Hunaja on yksi vanhimmista tunnetuista luonnosta kerättävistä elintarvikkeista, ja se on kuulunut ihmisen ravitsemukseen jo tuhansia vuosia. Mehiläiset valmistavat hunajan kukista keräämästään nektarista eli medestä. Hunajan maku riippuu siitä, minkä kasvien kukista mehiläinen on meden kerännyt. Hedelmäpuut, kukat ja marjat antavat kaikki omanlaisensa aromit hunajaan. Hunaja on hyvin säilyvä elintarvike ja se ei pilaannu helposti, mikä tekee siitä ihanteellisen varastotuotteen.

Kotimainen hunaja

Kotimainen hunaja tarkoittaa hunajaa, joka on tuotettu Suomessa. Hunajaa tuotetaan laajasti jokapuolella Suomea. Paikallinen hunaja eli lähihunaja on hunajaa, jonka tuotantoketju on lähellä asiakasta. Kotimainen hunaja onkin erittäin arvostettua ja sitä ostetaan usein suoraan hunajantuottajalta eli mehiläistarhaajalta. Suomessa hunajan tuotanto on vahvasti perinteinen ja luonnonmukainen, ja suomalainen hunaja on arvostettu maailmanlaajuisesti sen erinomaisen laadun ja maun ansiosta. Kotimaiset hunajat ovat puhtaita ja luonnonmukaisesti tuotettuja, ja niissä on runsaasti luonnollisia aromeja jamakuja. Suomalainen hunaja on luonnollisesti antibakteerinen ja se sisältää runsaasti antioksidantteja ja aminohappoja, mikä tekee siitä erittäin terveellisen vaihtoehdon makeutusaineena. Suomessa on runsaasti mehiläistarhoja ja hunajantuotanto on merkittävä osa maanmaaseudun taloudellista toimintaa.  Kotimaisen hunajan ostaminen tukee paikallista yritystoimintaa.

Mehiläiset eivät tuota pelkästään hunajaa. Kerätessään hunajaa, mehiläiset samalla pölyttävät elintarviketuotannon hyötykasveja ja näin varmistavat satokasveille suuremman ja parempilaatuisen sadon. Sanotaan että kolmasosa lautasellamme olevasta ruoasta on mehiläisten ansiota. Suomalaista hunajaa ostamalla varmistat, että mehiläisten tekemä arvokas pölytystyö hyödynnetään kotimaisessa ruoantuotannossa. Hunajan alkuperä on helppo tarkistaa pakkauksen alkuperämaamerkinnästä, joka on pakollinen merkintä kaikissa hunajapakkauksissa.

Hunaja on erittäin monipuolinen elintarvike ja sitä voidaan käyttää moniin erilaisiin ruokiin ja juomiin. Suomalainen hunaja sopii erittäin hyvin esimerkiksi marinadeihin, leivonnaisiin ja juomiin. Se on täydellinen makeuttaja esimerkiksi teessä tai smoothiessa, ja se sopii hyvin myös leivonnaisten täytteeksi tai päällysteeksi. Kotimainen hunaja antaa ruoille erinomaisen aromikkaan maun. Aromikas Suomalainen hunaja on vaihtoehtoinen makeutusaine sokerin sijasta. Sokeria pienempi määrä hunajaa riittää makeuttamaan ruoan, koska hunaja on sokeria makeampaa. Hunajassa on myös vähemmän energiaa kuin sokerissa, joten se on terveellinen vaihtoehto ruuan makeuttamiseen. Hunaja on tärkeä osa monia perinteisiä ruokia ja reseptejä.